• Welkom

  Kreuzen Begraafplaatsbeheer is specialist in begraafplaatsbeheer!

 • Ruimen van graven

  Het ruimen en opgraven voeren wij uit met de modernste graaftechnieken

 • Herbegraven

  Het herbegraven van uw naaste voeren wij met passie uit

 • Kunststof Urnenkelders

  Wij zijn leverancier van unieke Urnenkelders

Wanneer begraven?

Tijdstip van begraven

Een begrafenis moet plaatsvinden tussen minimaal 36 uur en maximaal 5 dagen na het overlijden. In bepaalde omstandigheden kan deze periode verkort of verlengd worden. Voor verkorting is toestemming van de officier van justitie nodig, voor verlenging toestemming van de gemeente.
Vooral het punt van verlenging geeft soms aanleiding tot misverstanden. Het blijkt dat gemeenten verschillend reageren op de vraag om toestemming hiervoor. Wat voor de ene gemeente een steekhoudend argument is, bijvoorbeeld de familie heeft meer tijd nodig, is dat voor de ander gemeente niet. Moet er familie uit het buitenland overkomen dan is dat echter voor de meeste gemeenten wel een argument om één of twee dagen verlenging te geven. Maar zeker ook wanneer het er om gaat de moeder van een levenloos geboren of kort geleefd hebbend kindje de mogelijkheid te geven bij de uitvaart aanwezig te zijn.
Overigens, specifieke omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de termijn verkort of verlengd moet worden. Bijvoorbeeld in geval van een besmettelijke ziekte of wanneer er sprake is van een misdrijf en sectie op het stoffelijk overschot moet worden verricht.

Tijden van begraven

Op een gemeentelijke begraafplaats wordt er doorgaans van maandag t/m zaterdag begraven. Op zon- en algemeen christelijke feestdagen hoeft een gemeentelijke begraafplaats geen gelegenheid tot begraven te geven.
Voor bijzondere begraafplaatsen -meestal op basis van religie – gelden voornoemde regels niet. Mocht u echter de uitdrukkelijke wens (laatste wil) hebben om buiten de normale werkuren van 9.00 t/m 17.00 uur of op een zaterdag of zondag begraven te worden, dan raden wij u aan eerst te informeren bij de betreffende begraafplaats, zodat u zeker weet of zij aan uw specifieke wensen tegemoet kunnen komen.

Aangesloten bij branchevereniging BVOB

Kreuzen Begraafplaatsbeheer is aangesloten bij de Branchevereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer ( BVOB )

Nieuws

Foto`s